Les femmes qui lisent sont dangereuses

Jolene Anderson, of All Saints and Rush fame, stars in the role of Hypatia.

Trăim într-o perioadă în care din ce în ce mai puțină lume citește.Se vorbește în jurul nostru de  fel de fel de lucruri, se poartă discuții având ca subiect toate nimicurile, dar când cineva deschide subiectul CĂRȚI   se lasă tăcerea.

De ce?

Nu mai avem timp să citim?

Nu mai știm ce să citim?

Sunt doar motive…Mereu ne vom găsi timp să facem lucruri care ne plac și, având în vedere că timp pentru citit nu e niciodat, nu există decât o singură concluzie…nu ne mai place să citim, însă există momente când vezi o persoană citind și acel moment trezește în tine o poftă profundă de a citi.

Cred că cel mai simplu mod de a începe să citești este să porți în prealabil o discuție cu o femeie care citește. Nimic nu va trezi în tine poftă de cunoaștere decât povestirile unei femei despre cărțile pe care le-a citit.

O femeie care citește va avea o anume sclipire în ochi… ea nu va vorbi numai despre carte în sine, ea va vorbi despre emoții, despre stările pe care le-a trăit citind acele rânduri. Ea iți va prezenta o lume, iți va da fiori prin modul în care reușește să transpună lumea din carți prin vorbele ei.

0518233fefa2cb6796c3cedce82af269Ea iți va spune începutul și sfârșitul (chiar dacă probabil vroiai să il descoperi singur), dar nu te vei supăra pe ea pentru că modul în care o va face te va fermeca. Ea iți va descrie cu lux de amănunte vestimentațiile personajelor, decorul, casele, tot… te va introduce într-o lume din care nu vei mai vrea să ieși.

Totuși, te sfătuiesc să ai grijă, căci femeia care citește, e periculoasă . Ea iți va transmite anumite mesaje prin povestirile ei, va ști exact ce și cum să iți povestească astfel încât să iți trimită anumite mesaje.

Femeia care citește mereu va vorbi cu subînțeles. Ea mereu iți va prezenta ceva aparent foarte simplu, însa ai grijă!!! Va urmări mereu ceva.

Tu dragul meu bărbat, te sfătuiesc să fii atent la fiecare detaliu pe care ți-l va spune, căci sigur urmărește ceva. Dacă vei deschide subiectul romantism, sigur ți-l va aminti pe Mr. Darcy, nu contează ca nu are nicio legătură cu discuția în sine, ea ii va face loc oricum. Și te rog să nu te faci că nu auzi, căci a doua oară nu iți va mai povesti și tu, dragule, vei sta și vei încerca să iți amintești pentru ca ști că e important pentru ea.

c7ce60db87e627872c3c981929baca4cFemeia care citește vorbește în metafore, pentru ea totul e mult mai spectaculos, fiecare trăire este mult mai amplificata. Pe femeia care citește nu o vei cuceri cumpărând-o, nu, nu… Tot ce ai de făcut este să o duci într-un loc liniștit, unde veți bea un pahar de vin și veți vorbi despre tot ceea ce este frumos. Dacă o vezi tristă, ia-o de mână și faceți ceva nebunesc, surprinde-o.

9e8a071cf2ddc2fe110380fd5cd9ce9fNu te sfii să ii arăti partea ta sensibilă, nu va rade…va aprecia acest lucru. Vorbește-i de la egal al egal.. nu o menaja, ea știe să facă față oricărei situați.

Ai grijă dragule, căci femeia care citește e o femeie puternică, sigură pe ea, ea știe ce spune, când spune și mai ales cui   spune.

Dragul meu barbat, te sfătuiesc ca atunci când cunoști o astfel de femeie să nu o lași să iți scape, pentru că este o adevarată comoară. Prețuiește-o, deși îți va face zile fripte, îți va rastalmaci toate vorbele, te va chinui efectiv, in final iti vei da seama ca merita.

Femeia care citeste e periculoasa, dar e o placere sa o ai langa tine.

images

Lasă un comentariu